Al uw vragen snel beantwoord.

 Naam:
 Email:
 Vragen: 

Share |

vloerenlegger in eindhoven, houten vloer waterschade, houten vloer schuren eindhoven

ECHTHOUT
VLOERENBEDRIJF

HOUTEN VLOEREN EINDHOVEN
0624570743Aan 't werk

                                 Telefoon: 0624570743


            Voor ECHTHOUT is geen vloer te klein of te groot !


Hier wat  foto's van ECHTHOUT in actie. Zoals al gezegd op de Welkom pagina, ik ben op ieder karwei persoonlijk aanwezig. Als het 'n kleine vloer is doe ik hem helemaal zelf. Een grotere vloer zoals deze hotelvloer vereist hulp.

x

Houten vloeren in Eindhoven
Het eindresultaat
(foto onder)
Voor we zover zijn moet er heel wat gebeuren.

 Massieve planken vloer in Hotel Het Haagsche Schouw

Omdat dit gebouw een Rijksmonument is, werd verplicht gesteld dat de vloer de karakteristieken moest hebben van een vloer op balklaag en omdat de vloer authentiek moest klinken bij beloping, hebben we de styrofoam tussen de latten deze keer weggelaten. Afgewerkt met wasolie is deze gerookte eiken vloer gemakkelijk in het onderhoud, ook bij intensief gebruikt.

 


Een kijkje in de keuken
Het zal de kenner opvallen dat ik de beste machines gebruik (Festool). Goede machines en gereedschappen zijn erg belangrijk. Ze bevorderen de efficientie (kostenbesparend), werken schoner (minder stof vanwege 'n modern afzuig systeem) en geven een beter eindresultaat.

 


Brede Planken vloeren EindhovenVakkennis...

Voor Gratis offertes Bel: 062-457-0743
Als ik hulp nodig heb bij een grotere vloer kan ik altijd 'n beroep doen op Pedar. Hij is 'n eersteklas vakman, een niet roker en, net zoals ik, heeft hij geen harde muziek nodig om te kunnen werken. Wij zijn ons er altijd van bewust dat we te gast zijn in het huis waar we werken.


                                                Terug naar bovenLegmethodes voor massieve planken vloeren

Er zijn ruwweg drie verschillende methodes van leggen. Welke methode we aanraden is afhankelijk zowel van de situatie, als van de plankmaat. Ook kan een persoonlijke voorkeur voor 'n bepaald "loopgevoel" een rol spelen.

 


Houten vloeren EindhovenHalfweg...

Deze vloer in aanbouw is een goed voorbeeld van de legmethode die ik het meest toepas. Met flexibele kit verlijm ik latten op plusminus 50 centimeter van elkaar op de werkvloer. Tussen de latten word vervolgens styrofoam (piepschuim) geplaatst. Daaroverheen komt een dampwerende laag, vervolgens spijker ik de planken vast

 


Eindhoven Beste Houten VloerenBijna klaar...

Het resultaat is een vloer die vast ligt maar toch een gevoel geeft alsof hij op een balklaag is gelegd; er zit een subtiele vering in. Loopt geweldig! Eventuele "werking" in de planken word opgevangen door de flexibele kit waar de latten mee zijn verlijmd. Deze vloer is 80 m2 groot, en gemiddeld 6 meter breed, dankzij deze legmethode is de rek en krimp minimaal.


Houten Vloer leggen Eindhoven

Wij kunnen nu  stofvrij houten vloeren schuren!

Massieve planken vloeren schuren is geen werk voor amateurs. Het vereist 'n techniek die je alleen vergaart door veel houten vloeren te schuren. De planken vloer wordt met een grote bandschuurmachine en met de kantenschuurmachine van grof naar fijn geschuurd. met de polijstmachine als laatste schuurgang. Wij zijn nu gespecialiseerd in het stofvrij schuren van alle soorten houten vloeren, zoals eiken vloeren, robijn en jatoba vloeren, verouderde vloeren en grenen vloeren.


 
Houten vloer oliën.
Vloerolie impregneert diep in het hout en beschermt van binnenuit. Vloerolie verzadigt de ruimte tussen de houtcellen. Het vult de poriën en lege ruimtes tussen de houtcellen en bindt zich aan de celstructuur. Door de polymerisering met zuurstof ontstaat een taaie beschermende zone in het hout.

Het is belangrijk dat er niet zuinig wordt omgegaan met de vloerolie. Een dun laagje olie aanbrengen ziet er in eerste instantie misschien wel redelijk goed uit, maar om een langdurig slijtvast opervlakte te creëren dient de toplaag van de planken door en door van olie verzadigd te zijn.

Het eindresultaat

Deze ruimte is in gebruik als buitenschoolse opvang, behoorlijk intensief gebruik dus. We hebben daarom gekozen voor een afwerking met wasolie en dat voldoet hier uitstekend.

Andere legmethodes die we toepassen:

  • Volledige ondervloer van grote platen OSB ('n mix van multiplex en spaanplaat). Deze ondervloer word op de betonnen vloer gelijmd. De planken worden vervolgens op de OSB gelijmd en gespijkerd. Deze methode is noodzakelijk voor extreem brede planken vloeren en/of lange planken vloerdelen (vanaf 40 centimeter breed), dit om te voorkomen dat de planken hol of bol gaan staan.
  • Volledige ondervloer van multiplex, gelijmd op het beton. Daarop worden de vloerdelen gelijmd en gespijkerd.  Deze methode gebruik ik het meest voor een visgraat vloer.


                                                      Terug naar boven
Alle soorten Vloeren Eindhoven


Welkom                       Projecten                       Waterschade Houten Vloer                      Contact